Home

CD opname ZeldZaam te volgen via BHZ-Net

Biddinghuizen - 5 december 2001.  De band Zeldzaam uit Biddinghuizen duikt maandag 10 december voor 11 dagen de studio in om een nieuwe CD op te nemen. De CD is niet alleen nu al via internet te bestellen, maar ook het gehele opnameproces is dagelijks te volgen via internet.

Enkele maanden geleden maakten de heren van Zeldzaam uit Biddinghuizen bekend een nieuwe weg in te willen slaan. Na het geven van de nodige optredens bestaande uit feestmuziek, had de band het gevoel meer met de eigen, serieuze, nummers te moeten doen. In de tussentijd hebben de heren niet stil gezeten. Er is een heus promotieplan geschreven en maandag 10 december wordt er begonnen met de opnames. "Ik moet toegeven dat de zenuwen nu toch best wel een beetje beginnen te komen. Ik bedoel je investeert toch een hoop geld in zo’n glimmend schijfje, maar ik heb er alle vertrouwen in", vertelt zanger Jelle Sybesma.

Professionele aanpak
De band heeft het vanaf het begin af aan zo professioneel mogelijk aangepakt. "In de 3 maanden dat we geen optredens hebben gedaan, hebben we keihard gewerkt aan onze nummers. Samen met onze producer en de fans hebben we uiteindelijk 10 nummers geselecteerd. Deze nummers hebben we vanaf de grond weer opgebouwd tot wat ze nu zijn", vertelt gitarist Sieberen Sybesma. Het opnieuw arrangeren was voor de band alleen niet genoeg, er werd zelfs een heus promotieplan geschreven waarin de te nemen stappen beschreven werden. Sieberen: "Ondanks dat onze financiële middelen beperkt zijn, wilden we het toch zo goed mogelijk aanpakken. In het plan beschrijven we niet alleen de realisatie van de CD maar ook de stappen die daarna moeten volgen, zoals de meest geschikte locaties voor ons om te spelen, de juiste maatschappijen, het registreren van eigen werk, het vinden van sponsors en ga zo maar door."
Onderdeel van het plan was ook het zorgen voor goed fotomateriaal. Vorige week ging de band dan ook met 2 professionele fotografen op pad om foto’s te schieten voor de nieuwe CD. "We hebben het geluk dat Ronald (van den Tempel, drummer, red) grafisch ontwerper van beroep is en met dit fotomateriaal zijn we weer een stapje dichter bij een zo professioneel mogelijke aanpak", aldus bassist Ricardo Dijkstra. Naast een professionele CD komt de band ook met eigen stickers en shirts.

Live te volgen
Dat Zeldzaam een goede band heeft met de fans was een aantal maanden geleden al duidelijk, toen ook de fans werden gevraagd om mee te denken bij het kiezen van de juiste nummers. Tijdens de opname gaat de band nog een stapje verder, via www.bhznet.nl zal er dagelijks verslag gedaan worden van de vorderingen van de opname. Drummer Ronald van den Tempel: "Zonder de fans waren wij minder snel op het idee gekomen om meer met eigen werk te gaan doen, zij gaven ons het laatste zetje in de goede richting. Daarom nemen we elke dag de digitale camera mee, op deze manier kan iedereen lezen en zien hoe de CD stukje bij beetje tot stand komt".

Om de fans de kans te geven om de CD nu alvast te reserveren, biedt Zeldzaam de mogelijkheid van voorintekenen. Jelle Sybesma: "Alles bij elkaar kost het natuurlijk een hoop geld. Ondanks dat we al een aantal bedrijven bereid gevonden hebben om ons financieel of met materiaal te steunen, zijn we nog steeds op zoek naar extra sponsoren en inkomsten. Een van de manieren om ons alvast van inkomsten te verzekeren is fans de mogelijkheid geven om de CD nu alvast via www.zeldzaam.net te bestellen."

Met al deze stappen hoopt de band voldoende randvoorwaarden gecreëerd te hebben, zodat niets een poging tot het realiseren van hun grote droom in de weg kan staan.

Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat