Home

ZeldZaam dag 3: Moeilijke baspartij

ZeldZaam dag 3: Moeilijke baspartij Biddinghuizen - 12 december 2001.  Op de derde dag van de studio-opnames van de band ZeldZaam uit Biddinghuizen werd vooral duidelijk dat het inspelen van de basgitaar moeilijker is dan in eerste instantie werd verwacht.

Vanochtend werd eerst het laatste nummer van drummer Van der Tempel (Als ik naar je kijk) ingespeeld. Binnen een uur stond deze erop, een stuk sneller dan gisteren werd verwacht.

Ricardo en Sieberen spreken de baspartijen grondig door
Na de drums was het de beurt aan bassist Ricardo Dijkstra om de baspartij in te spelen. Gisteren nog was de verwachting dat een groot deel van de nummers vandaag ingespeeld zou kunnen worden. Bij de opnames bleek dit alles toch iets moeilijker te zijn.

Meteen bij het eerste nummer (Ik voel het nog steeds) bleek al dat zowel omzettingen in het nummer als gewenning bij het opnemen meer tijd zouden vergen van Ricardo dan verwacht. Uiteindelijk werd besloten dit nummer uit te stellen tot morgen om de omzettingen nog eens te kunnen oefenen.

Producer Bas Tempels beluistert het resultaat van Eén Moment
Twee nummers opgenomen
Bij het nummer Eén moment bleek hoe belangrijk een basgitaar kan zijn in een nummer. De bas zit hier meer op de voorgrond, waardoor perfectie gewenst is. Na een aantal perioden van overleg en het overnieuw doen van moeilijke stukken stond dit nummer er na dik drie uur op.
Het volgende nummer, Jij en Ik, werd daarna veel sneller opgenomen, ook al ging ook hier bijna een uur inzitten.

Makkelijke bas
Het verhaal van de makkelijke baspartijen wordt dus duidelijk ontkracht. Er is vandaag maar weer gebleken hoe belangrijk een bas is. Toch is nog de verwachting dat het morgen een stuk sneller gaat en dat de meeste nummers ingespeeld kunnen worden.

Mensen die nu al enthousiast zijn geworden, kunnen de CD bestellen via de website van ZeldZaam.

ZeldZaam, 12 december 2001 - Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat