Home

ZeldZaam dag 4: Bassist weer op schema

ZeldZaam dag 4: Bassist weer op schema Biddinghuizen - 13 december 2001.  Na vier dagen studio is de band ZeldZaam uit Biddinghuizen weer helemaal op schema. Vandaag werden vijf baspartijen ingespeeld - precies zoveel als gehoopt werd.

Gisteren meldden we nog dat het allemaal tegenviel bij het inspelen van de bas. Net als bij de drum dinsdag, bleek ook nu dat de tweede dag een stuk vlotter gaat. De moeilijkere nummers werden de avond ervoor nog eens doorgespeeld, waardoor bassist Ricardo voor minder verrassingen kwam te staan.

Ricardo vermoeid, maar wel tevreden met resultaat
Wijzigingen minder problematisch
Gisteren was het nog al eens wennen als er wijzigingen in de nummers werden doorgevoerd. Vandaag kostte dit natuurlijk ook nog de nodige tijd, maar het uiteindelijk inspelen hiervan ging een stuk sneller en soepeler. Nummers als 'Als ik naar je kijk' en 'Ogen Dicht' werden zelfs in twee of drie grote stukken opgenomen. Aangezien 'Was alles dan zo slecht' mogelijk nog een struikelblok vormt voor bassist Ricardo in verband met wijzigingen in het nummer, werd vóór vandaag al besloten om deze pas vrijdag of in de loop van volgende week in te spelen. Een verstandige keus, want alle andere nummers kwamen er, door minder frustraties dan gisteren, wel allemaal op.

Jelle in gesprek met Omroep Flevoland
Interview met Omroep Flevoland
Naast het opnemen van de nummers werd na de lunch ook nog een interview afgegeven voor Omroep Flevoland. Tegen half zes was een interview te beluisteren met zanger Jelle Sybesma, met op de achtergrond het nummer 'Heel mijn leven', akoestiesch uitgevoerd door Jelle en Sieberen. Als de opnames beschikbaar zijn, zal dit interview binnenkort worden geplaatst op de website van ZeldZaam.

Beurt is aan Sieberen
De laatste vier dagen was gitarist Sieberen bijna continu aanwezig in de studio om mee te bepalen of de nummers naar wens werden ingespeeld en in hoeverre omzettingen noodzakelijk en of goed waren. Morgen mag hij dan eindelijk zelf aan de bak met het inspelen van de akoestische gitaar. Of dit net zo veel verrassingen oplevert als het inspelen van de drum en de bas zal morgen blijken. Omdat de nummers dubbel worden ingespeeld door de akoestische gitaar, voor de betere klank hiervan, zal het inspelen makkelijker gaan, maar duurt het ook twee keer zo lang.

Mensen die nu al enthousiast zijn geworden, kunnen de CD bestellen via de website van ZeldZaam.

ZeldZaam, 13 december 2001 - Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat