Home

ZeldZaam dag 5: Opnieuw tegenslagen

ZeldZaam dag 5: Opnieuw tegenslagen Biddinghuizen - 15 december 2001.  Het wil nog niet allemaal even snel vlotten met de opnames van de CD van ZeldZaam uit Biddinghuizen. Op de vijfde opnamedag waren er problemen met het inspelen van de akoestische gitaar.

Het inspelen op zich ging snel. Slaggitarist Sieberen speelde ontspannen en maakte weinig fouten. Aangezien de akoestische partijen dubbel worden ingespeeld voor het geluidseffect moet dit ook wel, want alleen op deze manier kunnen de 9 nummers (dus 18 gitaarpartijen) in een redelijk tempo worden opgenomen.
Na het opnemen van drie nummers werd duidelijk dat het niet allemaal mee zou zitten: de afzonderlijke gitaarpartijen waren niet helemaal gestemd.

BHZ-Net Redacteur Ane Sybesma geniet van de lunch
Overnieuw inspelen
Na de lunch werd dus besloten een deel van de partijen opnieuw in te spelen. Volgende week wordt met een extra gitaar het 'probleem' helemaal verholpen.
Toch was, ondanks deze kleine tegenslag, de sfeer vooral goed te noemen in de opnamestudio's van Soundworld in Putten. Ane Sybesma was meegereisd als toeschouwer en hij bleef de hele dag de band volgen. Ook Ronald van der Tempel en Sacha Verhagen kwamen een kijkje nemen op de set. Grafisch vormgever Ronald gaf de band een voorproefje op de uiteindelijke hoes van de CD. Een schitterend ontwerp.

Een tevreden Pieter na een dag hard werken
Vruchtbaar einde
Aan het eind van de middag werd nog de baspartij van 'Was alles dan zo slecht' ingespeeld, zodat de basgitaar nu voor alle nummers gereed is. Maandag zal de akoestische gitaar worden afgerond en zal een start worden gemaakt met de zang en elektrische gitaar.

Mensen die nu al enthousiast zijn geworden, kunnen de CD bestellen via de website van ZeldZaam.

ZeldZaam, 14 december 2001 - Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat