Home

ZeldZaam dag 7: Start gemaakt met zang

Biddinghuizen - 18 december 2001.  Op de zevende dag van de CD-opnames van de band ZeldZaam uit Biddinghuizen is een start gemaakt met het opnemen van de zang. In een snel tempo werden vanmiddag al vijf nummers ingezongen.

Zoals gepland begon de ochtend met het spelen van een aantal gitaarpartijen van Pieter Leendertse. De keuze die de band hierbij heeft genomen is om eerst alle distortion-delen in te spelen en donderdag alle solo's. Hiermee gaan de nummers voor Pieter iets sneller en wordt er tijdwinst geboekt omdat niet steeds omgeschakeld hoeft te worden van pedaal. Aan het eind van de ochtend waren vier nummers voorzien van gitaar.

Jelle zingt vol overtuiging 'Ik voel het nog steeds' in.
Stem eerst opwarmen
Na de lunch maakte Jelle een begin met de zang. Het grote voordeel van zang is dat eventuele oneffenheden hierin wat makkelijker weg te werken zijn dan in bijvoorbeeld een drum of gitaar. Bij instrumenten moeten vaak hele stukken worden overgedaan, terwijl zang regel voor regel kan. Net als vandaag zal Jelle ook morgen niet meteen om 9.00 uur beginnen met zingen. Op deze manier kan zijn stem eerst opwarmen en is de kans kleiner dat hij schor wordt van het zingen.

Studiogast Wilco den Teuling tipt Jelle over het in te zingen werk
Den Teuling blij verrast
Vandaag was Wilco den Teuling te gast bij de opnames van ZeldZaam. Naast dat hij het heel interessant vond om eens mee te maken, was hij (ook al kende hij veel van de nummers al) blij verrast met het voorlopige resultaat. Doordat ook hij weet hoe het zou moeten klinken, is hij in staat geweest tips en of opmerkingen te geven tijdens de opnames.

Zang afronden en weer verder
Ook morgen zal dus een stuk elektrische gitaar worden ingespeeld. Na vermoedelijk twee nummers zal Jelle het weer overnemen en zal hij de overige eerste-stem-stukken inzingen. Als er tijd over is, zal Sieberen een begin maken met de tweede stem, welke dan vrijdag wordt afgerond.

Mensen die nu al enthousiast zijn geworden, kunnen de CD bestellen via de website van ZeldZaam.

ZeldZaam, 18 december 2001 - Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat