Home

ZeldZaam dag 8: Plaatje wordt completer

ZeldZaam dag 8: Plaatje wordt completer Biddinghuizen - 19 december 2001.  Na 8 dagen studio wordt de CD van de Biddinghuizer band ZeldZaam steeds meer één geheel. Nu de zang van de meeste nummers opgenomen is en ook de tweede stem wordt toegevoegd worden de nummers steeds completer.

Zoals gepland werd vanochtend verder gegaan met het inspelen van het 'hardere gitaarwerk' van Pieter Leendertse. Zoals verwacht werden twee nummers ingespeeld vanochtend welke, door de nodige aanpassingen, tot 11.30 uur in beslag namen. Er werd derhalve eerst besloten om te genieten van de lunch.

Jelle schrijft de Bridge voor 'De waarheid overleeft'
Zangpartijen gevoelig ingezongen
Na de lunch pakte Jelle de draad van gisteren weer op. De nummers 'Heel m'n Leven' en 'Als ik naar je kijk' werden zeer gevoelig gebracht. De enige nummers die hem nog rusten zijn 'Jij en Ik' en 'Droom dan maar dat je sliep'. Nadat de baspartijen van 'Jij en Ik' en 'Heel m'n Leven' wegens onzuiverheid werden overgedaan zong Sieberen twee nummers in.

Steeds completer geluid
Met toevoeging van de zang, tweede stem en elketrische gitaar krijgen de nummers steeds meer de uiteindelijke gewenste vorm. Het arrangement dat de leden van ZeldZaam voor ogen hadden, komt steeds beter naar voren.

Pieter, Sieberen en studiotechnicus Sylvester spreken gitaarpartij door
Morgen zal Pieter verdergaan met het inspelen van de gitaarpartijen. Vrijdag zullen Sieberen, Jelle en Pieter de zang verder invulling geven.
Tenslotte zullen nog de extra instrumenten (accordeon in 'Eén Moment' en mondharmonica in 'De Angsten van mij') worden ingespeeld, zodat de meeste nummers gereed zullen zijn om afgemixt te worden.

Mensen die nu al enthousiast zijn geworden, kunnen de CD bestellen via de website van ZeldZaam.

ZeldZaam, 19 december 2001 - Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat