Home

ZeldZaam dag 10: Hoogtepunt nadert

ZeldZaam dag 10: Hoogtepunt nadert Biddinghuizen - 21 december 2001.  Vandaag werd op de alweer tiende dag van de CD opnames van de band ZeldZaam uit Biddinghuizen een ware inhaalslag gemaakt. Morgen op de elfde en laatste dag kan de band zich concentreren op het naluisteren en verfijnen van de nummers.

Vanochtend werd gestart met het opnemen van de 'rand'instrumenten. Voor Eén Moment werd de accordeon ingespeeld, waarna voor De Angsten van Mij de mondharmonica werd opgenomen. Qua begeleiding was nu bijna de gehele CD compleet. Pieter Leendertse speelde, is samenwerking met studiotechnicus Bas Tempels, de basgitaar in van 'Droom dan maar dat je sliep'. De rest van de ochtend gebruikte Jelle om de resterende nummers te voorzien van een eerste stem.

Sieberen speelt mondharmonica in van De Angsten van Mij
Tweede stem in snel tempo
's Middags zong Sieberen de tweede stem in van nagenoeg alle nummers. Omdat nu nog niet bekend is hoe de tweede stem precies gebruikt gaat worden, zijn de zanglijnen dubbel ingezongen door Sieberen. Al met al nam hij dus 17 nummers op vanmiddag. Uiteraard gaat dit een stuk sneller dan de leadzang van Jelle, omdat het om kortere stukken van nummers gaat en omdat het minder op de voorgrond zal komen te liggen dan de leadzang.

Pieter overlegt zijn idee over de derde stem in Heel m'n Leven
Bijna compleet geluid
Ondanks dat de eindmix nog niet is gedaan is het geluid van de CD nu al bijna compleet. Er zal morgenochtend nog een gitaarpartij van Pieter overnieuw worden ingespeeld en 'Droom dan maar dat je Sliep' zal worden voorzien van een tamboerijn. De rest van de ochtend en het begin van de middag zal de band gebruiken om de nummers nog eens door te luisteren en eventuele foutjes die zijn blijven zitten weg te werken. De planning zoals deze twee weken geleden was bedoeld, is dus volledig nagevolgd. De band is ruim op tijd klaar (zo lijkt het tenminste) en hoopt het eindproduct inderdaad eind januari op te kunnen leveren.

Mensen die nu al enthousiast zijn geworden, kunnen de CD bestellen via de website van ZeldZaam.

ZeldZaam, 21 december 2001 - Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat