Home

ZeldZaam dag 11: Band zeer tevreden!

ZeldZaam dag 11: Band zeer tevreden! Biddinghuizen - 22 december 2001.  Vandaag was de elfde en laatste dag dat de band ZeldZaam uit Biddinghuizen bezig ging met de opnames van de nieuwe CD met eigen nummers. In twee uur tijd werden de laatste details ingevuld.

Zoals gisteren al gepland werd, werd toch nog de elektrische gitaar van 'De angsten van mij' overnieuw gedaan door Pieter. Het nummer miste vóór vandaag nog een beetje de gewenste stevigheid en met deze nieuwe gitaarklank is het nummer compleet.

Jelle bereidt zich voor op de in te zingen nummers
Zangstukken overnieuw
Eerder deze week zong Jelle de eerste stem in van alle nummers. Op de eerste dag waren er alleen nogal wat 'plopjes' te horen en met name in 'Met vallen en opstaan' waren deze goed te horen. Deze werd dus, in zijn geheel, overnieuw ingezongen. Verder zong Jelle nog korte stukken in van andere nummers. Pieter, die al de gitaar, bas en derde stem deed in het door hem en Jelle geschreven nummer 'Droom dan maar dat je sliep', speelde ook nog een tamboerijn in van het nummer.

Ontspannen afluisteren
Na het verbeteren van de korte stukjes luisterde de band gezamenlijk alle nummers af om eventuele fouten te kunnen verbeteren. Drummer Ronald en bassist Ricardo waren blij verrast met het resultaat. In verband met drukte met hun werk hadden ze vorige week vrijdag, respectievelijk donderdag, de nummers voor het laatst gehoord. Zij waren zeer enthousiast over het voorlopige eindresultaat en keken op van hoe de gitaar, drum, bas en zang samenvielen.

ZeldZaam luistert naar het eindresultaat
Tegen 12 uur was de band klaar met het afluisteren van de nummers en togen de BHZ-ers weer huiswaarts. 's Avonds kwam de band nog samen om onder het genot van een borreltje het geheel nog eens te evalueren.

Eindresultaat laat op zich wachten
Ook al is nu alles opgenomen - een CD is het nog niet. 3 en 4 januari zullen de nummers worden afgemixed, waarna mastering van het resultaat nog moet leiden tot een zo perfect mogelijk klinkende CD. Daarna zal de CD nog geproduceerd moeten worden, wat tot de conclusie leidt dat de CD wordt verwacht begin februari.

Mensen die nu al enthousiast zijn geworden, kunnen de CD bestellen via de website van ZeldZaam.

ZeldZaam, 22 december 2001 - Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat