Home

ZeldZaam dag 12: Eerste mix-dag goed verlopen

ZeldZaam dag 12: Eerste mix-dag goed verlopen Biddinghuizen - 3 januari 2002.  Na bijna twee weken rust voor de leden van de Biddinghuizer band ZeldZaam werd vandaag begonnen met het mixen van de nummers. Na een wat lastige start werd het doel voor vandaag bereikt: de helft van de nummers werd afgemixed.

Het afmixen van nummers houdt in grote lijnen in dat de verhoudingen tussen verschillende instrumenten wordt bepaald en de klankkleur per instrument wordt vastgesteld. Scherp luisteren, maar toch ook afstand kunnen nemen van het nummer is hierbij een vereiste.

Moeite met luisteren
In de ochtend hadden Jelle en Sieberen vooral moeite om te kunnen horen wat er nu precies aan 'Ik voel het nog steeds' ontbrak voordat ze tevreden waren. Beiden hadden moeite om dit te horen en dit aan te kunnen geven. De handige tip vanuit de producer in de studio was even afstand te nemen van het nummer en het pas later weer te beluisteren. Na een uitgebreide koffiepauze en een goed gesprek over de rol van de bandleden in de eindmix was er snel overeenstemming over het nummer.

Nu duidelijker was wat de rol van de band was in de eindmix, ging het een stuk sneller. Het was nu eenvoudiger om aan te geven wat het mogelijke probleem was bij nummers en of ze wel of niet tevreden waren. Voor de lunch werd 'Eén moment' klaargezet en na de lunch werd deze op MiniDisk gezet. Het resterende deel van de middag werden nog eens drie nummers afgemixed en op MiniDisk gezet.

Jelle luistert naar het resultaat
Morgen de andere helft
Morgen zal de band voor het laatst in de studio aanwezig zijn voor het tweede deel van het afmixen. De andere vijf nummers zullen worden afgeregeld en aan het eind van de dag zal een (nog niet gemasterd) exemplaar mee naar huis worden genomen om in het weekend nog eens ernaar te kunnen luisteren. Als dit allemaal akkoord is, zal de CD volgende week worden gemasterd.

Mensen die nu al enthousiast zijn geworden, kunnen de CD bestellen via de website van ZeldZaam.

ZeldZaam, 3 januari 2002 - Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat