Home

Zeldzaam zoekt nieuwe oefenruimte

Biddinghuizen - 27 augustus 2010.  Door de stormachtige groei van F1 zonwering moet het bedrijf uit Biddinghuizen met pijn in het hart de oefenruimte van de Biddinghuizer band Zeldzaam als kantoor in gaan zetten. Het gevolg is dat de band dan ook dringend op zoek is naar een alternatieve locatie.

Jarenlang oefende de band met veel wederzijds plezier in een kantoor dat beschikbaar werd gesteld door F1 Zonwering. “Voor ons was dit echt een perfecte oplossing”, vertelt gitarist Pieter Leendertse. “In eerste instantie speelden we in de kantine, maar toen Kees (Versteegt van F1 Zonwering – red.) voorstelde om een leegstaand kantoor te gebruiken, zodat al onze spullen konden blijven staan, waren we natuurlijk helemaal in de wolken. Op deze manier konden we in alle rust perfect werken aan nieuwe ideeën en liedjes!”. Het bedrijf aan de Plantweg groeide echter gestaag en zag zich geconfronteerd met ruimtegebrek. Dus moest de pijnlijke beslissing genomen worden om de band te vragen uit te zien naar een andere ruimte.


Zeldzaam (archieffoto, in oude samenstelling)

Optreden Meerpaal voor de boeg
Na het succesvolle optreden in de Meerpaal in 2008 besloot de band juist afgelopen zomer om dit in 2011 weer te gaan herhalen. “We vonden het zo’n geweldige ervaring en willen proberen dit te gaan overtreffen”, aldus zanger Jelle. Hij vervolgt: “De vorige keer was het vooral muziek en merkte ik dat het toch wel moeilijk was om tussen de nummers door echt iets zinnigs te zeggen tegen een publiek dat geconcentreerd luistert naar alles wat je zegt. Volgend jaar wordt het daarom ook iets anders. We willen nu meer een verhaal vertellen dat ondersteund wordt door muziek, waarbij dat laatste uiteraard de belangrijkste rol heeft”. Niet alleen de Meerpaal staat op het verlanglijstje. De band is ook in gesprek met nog een 2-tal theaters om te kijken of ook daar interesse is in het kleinschalige akoestische theaterprogramma.


Openingsnummer van het vorige theaterconcert in De Meerpaal

Veel eisen zijn er niet
De eisen die de band stelt aan de oefenruimte zijn bijzonder beperkt. “We hebben bar weinig eisen. Het enige wat er moet zijn is stroom en mensen in de omgeving moeten er geen last hebben als wij lekker los gaan. Al is het het mooiste natuurlijk als we alles kunnen laten staan, maar dat is niet de grootste eis hoor”, haast de zanger eraan toe te voegen. Op de vraag of het bedrijf of de persoon die de nieuwe oefenruimte beschikbaar stelt zich zorgen moet maken om het imago van muzikanten schiet de zanger in de lach: “Nou dat lijkt mij niet. We zijn een stelletje fanatieke muzikanten. Als we gajes van de bovenste plank waren, hadden we het natuurlijk nooit zolang uitgehouden bij F1. Sterker nog: Mensen die twijfelen kunnen met een gerust hart Kees bellen voor een referentie!”.

Mensen die muziek in het algemeen en Zeldzaam in het bijzonder een warm hart toedragen en de beschikking hebben over een potentiële oefenruimte kunnen contact opnemen via e-mail: info@zeldzaam.net of via telefoonnummer 06-42251390.

Zeldzaam

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat