Home

Gastoptredens bij theaterconcert Zeldzaam

Gastoptredens bij theaterconcert Zeldzaam Biddinghuizen - 24 februari 2011.  De band Zeldzaam uit Biddinghuizen maakt bekend dat het theaterconcert op 18 maart in De Meerpaal extra glans krijgt. Twee gastmuzikanten zullen hun medewerking verlenen.

Stef de Graaf (saxofoon) en Solveig van Wijngaarden (zang) reageerden meteen enthousiast op het verzoek van de bandleden. Net als de leden van de band hebben ook deze gastmuzikanten binding met Biddinghuizen. "De contacten met hen zijn een aantal jaren geleden al gelegd", vertelt drummer Ronald van den Tempel van Zeldzaam. "In de feesttent in Biddinghuizen verzorgden we in 2007 een avondvullende show 'Zeldzaam & Friends'. Met 13 gastoptredens een te gekke ervaring". De Graaf en Van Wijngaarden werkten toen mee aan de druk bezochte avond, waarvan Sharon Kips destijds de finale kleur gaf door een nummer met de band mee te zingen.

Theater
Nu is de setting in de kleine zaal van De Meerpaal anders. "Door het intieme karakter van het concert zochten we naar muzikanten die hier goed bij zouden passen", vertelt bassist Sieberen Sybesma. "Stef hebben we indertijd leren kennen als een veelzijdig saxofonist en ook nu blijkt hij prima te passen". Tijdens de onlangs gehouden oefensessie bleek er een muzikale klik tussen Zeldzaam en De Graaf. "Het liefst zouden we hem in zoveel mogelijk nummers laten meespelen, maar dat zou de afwisseling weer niet ten goede komen", lacht Sybesma.TV-optreden
Met Solveig van Wijngaarden krijgt het theaterconcert een ingrediënt met een 'beetje bekend' randje. Van Wijngaarden was afgelopen seizoen op de Nederlandse televisie te bewonderen in het NCRV-programma 'Una Voce Particolare'. In het door Ernst Daniël Smid gepresenteerde programma kwam ze bij de laatste tien finalisten.

Laatste kaarten
De kaartverkoop voor het concert loopt goed, laat de band weten. Zanger Jelle Sybesma: "De laatste kaarten zijn nu in de verkoop. We gaan er vanuit dat het, net als drie jaar geleden, uitverkocht zal raken. Dus wie een leuke vrijdagavond wil beleven voor weinig geld, moet snel zijn". Kaarten kosten €7,50 (inclusief consumptie) en zijn verkrijgbaar via http://kaarten.zeldzaam.net.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat