Home

Biddinghuizer band organiseert eigen theatertour

Biddinghuizer band organiseert eigen theatertour Biddinghuizen - 1 september 2011.  Gewoon je eigen plan trekken en de stoute schoenen aandoen. Dat is wat de Biddinghuizer band Zeldzaam deed, toen ze besloot om zelfstandig een theatertour te organiseren. Na een uitverkocht huis in de Meerpaal in Dronten, volgt nu op 30 september de tweede voorstelling in het Vestzaktheater van de Stadsgehoorzaal in Kampen.

Het is niet de eerste keer dat Zeldzaam een theaterconcert geeft. Drie jaar geleden kreeg 'Hartstocht' niet alleen lovende kritieken van de aanwezigen, het concert was bovendien een week voor aanvang al uitverkocht. "De avond bestond toen uit de mooiste muziek van onszelf en anderen in een rustige setting", vertelt zanger Jelle Sybesma. "Nu gaan we een stap verder. Tussen de muziek door nemen we het publiek mee in het leven van Hans, anderhalf jaar geleden verlaten door zijn vrouw. Zijn hele leven heeft hij zijn keuzes vooral gemaakt onder invloed van anderen. Nu kiest hij voor zichzelf."

Cabaret
Behalve muziek brengt Zeldzaam deze keer dus ook beschouwend-verhalend cabaret. "Gemakshalve kun je het vergelijken met Acda en De Munnik", legt Jelle uit. "Mooie liedjes en een boeiend verhaal, maar dan zonder de vele grappen die zij erin verwerken. Overigens hebben wij natuurlijk niet de illusie hen te kunnen evenaren". De eigen nummers van Zeldzaam zijn vooral Nederlandstalig. "Serieuze Nederpop van Flevolandse bodem noemen we dat altijd", lacht Jelle. De eigen geschreven nummers worden afgewisseld met werk van artiesten als Bløf, Stef Bos en Marco Borsato.

Theatertour
Zoveel energie ergens insteken en dan na één avond succes ermee stoppen. Dat kon de Biddinghuizer band niet. Men besloot om te kijken of er in de regio nog een theater was, waar het programma opgevoerd zou kunnen worden en vond de Stadsgehoorzaal in Kampen. "Natuurlijk is het een gok die we nemen, omdat we in Kampen nou eenmaal minder bekend zijn", vertelt zanger Jelle Sybesma, die er desondanks vertrouwen in heeft. "In Kampen en omgeving wonen veel mensen die van nieuwe dingen en onbekende verrassingen houden en met een entree van 7.50 inclusief één consumptie kan de prijs in ieder geval niet de drempel zijn”, lacht hij.

In Dronten verraste de band met gastoptredens van Solveig van Wijngaarden en Stef de Graaf. Deze twee muzikanten zullen ook in Kampen weer van de partij zijn. Daarnaast is de band in gesprek met een aantal muzikanten uit de Kampense muziekscene om het hele gebeuren toch een lokaal tintje te geven. "Natuurlijk snappen we dat het moeilijk wordt, maar steun vanuit de Kampense muziekwereld kan net dat laatste duwtje zijn", aldus Jelle.

Kaartverkoop gestart
De kaartverkoop is inmiddels gestart. De entree bedraagt 7,50 en is inclusief een consumptie na het optreden. Kaarten voor het optreden op 30 september in het zogenaamde Vestzaktheater kunnen aangeschaft worden via de webshop van de band: http://kaarten.zeldzaam.net. De avond begint om 20.30 uur en zal, met een korte pauze tussen de twee bedrijven door, duren tot ongeveer 23.00 uur. De kaarten worden na betaling per post thuisgestuurd.

Voorproefje
Op zaterdag 10 september aanstaande zal de band een klein voorproefje geven van het theaterconcert. Tijdens het startweekend van kerkcentrum De Voorhof zal Zeldzaam op zaterdagavond rond 20.45 uur een half uur nummers spelen uit de voorstelling.

Zeldzaam

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat