Home

Pieter Leendertse speelt Beeldenstorm

Pieter Leendertse speelt Beeldenstorm Biddinghuizen - 3 april 2012.  Een wandeling langs het strand, levert de basis voor een combinatie tussen persoonlijk theater en muziek. Zo zou het theater concert “Beeldenstorm” van Pieter Leendertse op donderdag 12 april in de Muzerie te Zwolle samengevat kunnen worden.

Het is voor Leendertse de eerste keer dat hij solo op het toneel staat. Hij liep al langer met het idee rond en uiteindelijk ontstond het definitieve idee tijdens een wandeling langs het strand: “De luisteraar maakt samen met de hoofdpersoon in het verhaal een wandeling langs het strand. Ik denk dat we dit soort wandelingen allemaal wel eens gemaakt hebben. Als je de wind door je haar voelt en de zee hoort ruisen, komen de belangrijke vragen van het leven steeds dichterbij. Omdat het voor iedereen herkenbaar is, bleef het idee maar door mijn hoofd spoken, met uiteindelijk dit stuk als resultaat”.

Theater
In het stuk combineert Leendertse het verhaal met een aantal persoonlijke liedjes van eigen hand, gecombineerd met nummers van bekende artiesten. Na een periode van schaven werd het tijd om een geschikte locatie te zoeken voor de uitvoering van het stuk. Uiteindelijk viel de keus op het kunstcentrum “de Muzerie” in Zwolle. “Ik heb gekozen voor een concert in het theater omdat ik denk dat mijn nummers en verhaal hier het beste tot hun recht komen”, vertelt Pieter. Om er vervolgens aan toe te voegen: ”Het theater is tenslotte een luisterrijke omgeving met een intieme sfeer. Al met al denk ik dat het een goede plek is voor een goed verhaal”.

Al jaren speelt Leendertse in de Biddinghuizense band Zeldzaam. Het mag dan ook niet als een verrassing gelden dat zijn vrienden uit de band dit keer optreden als begeleidende artiesten. “Het geeft me veel plezier om met andere muzikanten zo’n concert te doen en omdat nummers soms nou eenmaal beter overkomen met iets meer begeleiding, was het voor mij een kleine stap om de jongens te vragen om me te helpen en gelukkig zeiden ze allemaal ja”, vertelt Leendertse lachend.Voorproefje
Op de vraag of hij misschien iets meer kan vertellen over het stuk, besluit Leendertse een stukje voor te lezen: “De wind vulde zijn hoofd en blies er frisse wind doorheen. Het zand aan zijn voeten voelde vertrouwd. Hij zakte er een klein beetje in weg. Hij kon nog zijn voetsporen zien voordat ze weer werden overspoeld door het zoute water. De zon vulde zijn lichaam met warmte, dit voelde lekker aan. Hij was klaar voor een wandeling. Misschien wel de belangrijkste van zijn leven”.

Voor wie nieuwsgierig is geworden naar de rest van het verhaal en de bijbehorende liedjes kan het concert van Pieter Leendertse bijwonen op donderdag 12 april in de theaterzaal van het Kunsten Centrum “de Muzerie” in Zwolle. De aanvang is 20:30 en de entree is gratis.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat