Home

Zeldzaam presenteert nieuwe CD

Biddinghuizen - 20 maart 2002.  Burgemeester Gresel reikt eerste exemplaar uit

Eindelijk is het dan zover. Zaterdag 30 maart geeft Zeldzaam een optreden in het Koetshuis in Biddinghuizen. Tijdens dit optreden zal de nieuwe CD, Eén Moment, officieel gepresenteerd worden aan de pers en andere belangstellenden. Om de presentatie extra speciaal te maken, zal het eerste exemplaar uitgereikt worden door burgemeester Gresel. Door een aanvangstijd van 21.30 en het niet heffen van entree, hoopt Zeldzaam op een volle zaal.

Eind vorig jaar besloot Zeldzaam de studio in te duiken om een nieuwe CD op te nemen. De band wilde, na een aantal jaren covercircuit, de pijlen richten op het eigen werk. Na het schrijven van een promotieplan, het opnemen en afmixen van de CD, vond de band het tijd om de CD officieel te presenteren aan pers en publiek. "Inmiddels hebben we een 100-tal CD's verkocht en is het tijd om te laten horen dat we de nummers die we hebben opgenomen ook live kunnen brengen.

Vorig jaar hebben we ook een optreden in het Koetshuis gedaan en mensen die toen geweest zijn, willen we laten zien dat we alweer een stuk verder zijn", vertelt zanger Jelle Sybesma. Overigens heeft de band goed geluisterd naar het publiek. Zo is er dit jaar een podium, waardoor de band ook achter in de zaal te zien is, en is er een betere geluidsinstallatie die ervoor zal zorgen dat de muziek beter te horen en de tekst beter te verstaan is.

Ook nieuwe nummers Op deze avond zullen niet alleen de 10 nummers die op de CD staan gespeeld worden, maar ook een 5-tal nieuwe nummers. Gitarist Sieberen: "De band ontwikkelt zich en het schrijven van liedjes gaat natuurlijk gewoon door, vandaar dat we nu een avondvullend programma kunnen brengen met alleen eigen werk". Voor Zeldzaam is dit pas de eerste stap na het opnemen van de CD in december vorig jaar. De band beseft terdege dat er nog heel wat water door de zee moet stromen voordat de band echt kans op succes heeft. Jelle: "Zo'n perspresentatie is voor ons een van de eerste stappen die we voor dit jaar hebben uitgestippeld. We willen via de kranten, Omroep Flevoland radio en TV, proberen om de band nog meer onder de aandacht te krijgen.

Via deze kanalen is het mogelijk om mensen die Zeldzaam nog niet kennen, kennis te laten maken met wie we zijn en wat we doen".

Speciale gast
Om de avond nog specialer te maken, zal het eerste exemplaar officieel uitgereikt worden door niemand minder dan burgemeester Gresel. Drummer Ronald van de Tempel: "Omdat we de avond speciaal wilden maken, zochten we naar een publiek figuur die het eerste exemplaar symbolisch aan de band zou kunnen overhandigen. Ons eerste idee was direct burgemeester Gresel, al hadden we niet gedacht dat hij hiervoor te porren zou zijn". De band was dan ook aangenaam verrast toen bleek dat dit wel degelijk het geval was. "Het is prachtig dat zo iemand zijn medewerking wil verlenen aan zo'n avond, hij is tenslotte een drukbezet man", aldus Jelle.

Tijdens deze avond kan er niet alleen geluisterd worden naar de muziek van Zeldzaam, maar kan ook de CD aangeschaft worden en zullen er voor het eerst Zeldzaam shirts verkocht worden.

De zaal gaat open om 21.30 en om 22.00 uur zal het eerste exemplaar overhandigd worden door burgemeester Gresel, waarna de band in een 2-tal sets de nummers live zal brengen.

Zeldzaam

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat