Home

Zeldzaam feest in Café De Zon

Zeldzaam feest in Café De Zon Biddinghuizen - 15 mei 2013.  "Een garantie voor feest en gezelligheid”, is wat de band Zeldzaam uit Biddinghuizen belooft bij de aankondiging om weer eens ouderwets uit te pakken. Dit keer echter niet een feesttent, maar op 25 mei in Café De Zon in Biddinghuizen.

Nadat de band een succesvolle herhaling gaf van het theaterconcert Egoïst in het Compagnietheater in Amterdam en in dezelfde regio bij meerdere gelegenheden eigen werk ten gehore bracht, vond de band het tijd om ook in Biddinghuizen weer eens acte de présence te geven.

"We repeteren met de band altijd op de vrijdagavond en het wil dan nog wel eens voorkomen dat we in Café de Zon in Biddinghuizen een afzakkertje nemen", vertelt bassist Sieberen Sybesma. Op de vraag van de eigenaar of het niet een keer leuk zou zijn om gewoon in de oudste kroeg van Biddinghuizen op te treden, kon de band eigenlijk alleen maar positief antwoorden. Sybesma: "In eerste instantie dachten we: In de kroeg in Biddinghuizen? Maar nadat we het even hadden laten bezinken, werden we toch meer en meer enthousiast. Het is natuurlijk iets anders dan een feesttent, of een theater, maar eigenlijk wisten we meteen zeker dat het een perfecte locatie zou zijn om een feestje te bouwen."

Stijl van muziek
Ondanks de langzaam groeiende populariteit van het eigen werk van Zeldzaam heeft de band het cover- en feestcircuit zeker nog niet vaarwel gezegd. "Het spelen van eigen werk is natuurlijk iets wat we heel graag doen", vertelt Sieberen, "maar het belangrijkste is toch altijd om de mensen een leuke avond te geven en dat kan uiteraard ook perfect met feestmuziek en ander coverwerk. Je moet dan denken aan liedjes van Andre Hazes tot Kings of Leon en van Jan Smit tot Bløf.".

De band komt wel met een iets kleinere bezetting dan normaal, maar garandeert dat dat geen invloed zal hebben op de gezelligheid. "We komen natuurlijk gewoon met zijn vieren, alleen nemen we iets minder versterkers en dergelijke mee. Tenslotte willen we graag dat er zoveel mogelijk mensen naar binnen kunnen", besluit Sybesma het gesprek.

Gratis toegang, vol is vol
Voor iedereen die nieuwsgierig is geworden: De feestavond op de 25ste mei begint rond 22.00 in Café De Zon en de entree is gratis. Voor deze avond geldt dat er beperkt ruimte is, dus kom op tijd.

Zeldzaam

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat