Home

Zeldzaam met nieuw programma in theater

Zeldzaam met nieuw programma in theater Biddinghuizen - 25 februari 2014.  De Biddinghuizer band Zeldzaam gaat het theater in met hun nieuwe programma "De Fictieve Werkelijkheid". De band kondigt voorlopig drie speeldata aan. Op vrijdag 11 april aanstaande doen de Biddinghuizers De Meerpaal aan. De kaartverkoop hiervoor is ondertussen gestart.

Twee keer eerder trok Zeldzaam de stoute schoenen aan en huurde het theaters in de regio af om een eigen geschreven voorstelling op te voeren. In 2008 werd "Hartstocht" gespeeld in de uitverkochte kleine zaal van De Meerpaal. Drie jaar later was "Egoïst" opnieuw uitverkocht in Dronten en voerde de band het programma ook op in Kampen en Amsterdam.

Fictieve Werkelijkheid
"Deze nieuwe show zal een mix zijn van cabaret en muziek", vertelt zanger en schrijver Jelle Sybesma. Over de titel 'Fictieve Werkelijkheid' legt hij uit: "We vragen ons af: Wie zijn we eigenlijk? Hoe gedragen we ons? En spelen we wel altijd een eerlijk spel?"


Zeldzaam in 2011 tijdens Egoïst

Schrijven
Het onderwerp wordt behandeld in de verbindende verhalen, maar komt bovendien veelvuldig terug in de teksten van de Nederlandstalige nummers die de band allemaal zelf heeft geschreven. "Bij onze eerdere programma's zaten er nog nummers van anderen in. Deze keer komt alles van eigen hand," vertelt gitarist Pieter Leendertse. "Voorheen schreef eigenlijk Jelle vooral de liedjes. Nu zitten er ook nummers tussen van mij, van bassist/zanger Sieberen en liedjes die gezamenlijk tot stand zijn gekomen." Voor het schrijven van muziek voor dit programma werd eind vorig jaar een huisje gehuurd om zo optimale concentratie te kunnen hebben. "Daar kwamen 21 vrolijke, serieuze, melancholische en klinkende nummers uit. 18 hiervan hebben de eindstreep gehaald."

Kaartverkoop
Omdat de beide vorige shows uitverkocht waren in Dronten, is de kaartverkoop nu al gestart. Aan de kassa van de Meerpaal en via http://kaarten.zeldzaam.net zijn kaarten verkrijgbaar. Voor de optredens in Zwolle (9 mei) en Amsterdam (15 mei) zal de kaartverkoop via de theaters zelf lopen.

Kijk voor meer informatie op http://www.zeldzaam.net.

Zeldzaam

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat