Home

Nederpopband Zeldzaam klaar voor vrijdag

Nederpopband Zeldzaam klaar voor vrijdag Biddinghuizen - 8 april 2014.  De Nederpop band Zeldzaam uit Biddinghuizen staat aanstaande vrijdag 11 april in het theater van De Meerpaal in Dronten met de eerste uitvoering van hun muziek- en cabaretprogramma 'De Fictieve Werkelijkheid'. De afgelopen weken werd nog volop gesleuteld aan de voorstelling, maar nu is de band er "helemaal klaar voor".

"In november vorig jaar hebben we ons een weekend teruggetrokken om liedjes te schrijven," vertelt zanger Jelle Sybesma. "Maar met het vaststellen van melodieën en het kiezen van nummers, ben je er nog niet. Daarna moesten de arrangementen nog worden uitgewerkt en moest een deel van de teksten nog worden geschreven." Dat daarna de muzikanten zelf de muziek ook nog eigen moesten maken in de oefenruimte, laat de zanger gemakshalve nog achterwege.


Zeldzaam drie jaar geleden tijdens het vorige programma 'Egoïst'

Fictieve werkelijkheid
In 'De Fictieve Werkelijkheid' staat Zeldzaam stil bij wie we zijn, wie we denken te zijn en hoe we denken dat anderen ons zien. Met alledaagse voorbeelden uit werk, vriendschap en liefde wordt het verhaal uitgediept. Sybesma: "Maar dit gaat wel op een luchtige manier, hoor!" Voorop staat de muziek, in 18 zelfgeschreven nummers. "Veel van de liedjes sluiten tekstueel aan bij het onderwerp. Maar zelfs als je niet zo van de teksten bent, kun je bij ons terecht," lacht Sybesma. "Als je iets hebt met de muziek van artiesten als Van Dik Hout, Blof en Acda & De Munnik, dan zit je bij ons zeker goed".

De band meldt dat de kaartverkoop goed loopt, met name de laatste weken. Kaarten voor het concert dat vrijdag om 20.00 uur in de grote zaal van De Meerpaal wordt gehouden, zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Meerpaal en via http://www.meerpaal.nl.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat