Home

Zeldzaam maakt zich op voor tweede voorstelling

Zeldzaam maakt zich op voor tweede voorstelling Biddinghuizen - 15 april 2016.  Vanavond staat de Biddinghuizer band Zeldzaam op de planken in de Zwolse Theaters voor hun tweede voorstelling in de theatertour 'Het Eind van het Gesprek'. Vorige week werd de tour succesvol geopend in Utrecht.

'Het Eind van het Gesprek' is de opvolger van het in 2014 opgevoerde 'De Fictieve Werkelijkheid'. Net als in eerdere shows verbindt de band beschouwend cabaret met Nederlandstalige eigen nummers.

De première in Utrecht vorige week was veelbelovend. Mensen uit de regio Utrecht, maar ook uit Biddinghuizen, Amsterdam en Brabant, kwamen de verrichtingen van de vier musici bekijken en beluisteren "en de kritieken waren lovend", laat de band weten.Goudsteeg
Vanavond in Zwolle staat de band op de planken van het Theater Goudsteeg 21. "Op de toegangsbewijzen staat Papenstraattheater", legt gitarist en inwoner van Zwolle Pieter Leendertse uit. "Maar die zaal wordt verbouwd, dus verhuist de voorstelling naar het Goudsteeg theater. Vooraf verzamel je wel gewoon in de foyer van Odeon aan de Blijmarkt. Kort voor de voorstelling loop je dan gezamenlijk naar het theater". Diezelfde foyer kan ook in de pauze van de voorstelling worden gebruikt. "En natuurlijk na het concert, want dan zijn 'wij bandleden' er ook te vinden", lacht Leendertse.

Eigen productie
De band, bestaande uit de broers Jelle en Sieberen Sybesma, Pieter Leendertse en Ronald van den Tempel en tijdens deze tour saxofonist Stef de Graaf, heeft het avondvullende programma helemaal zelf vormgegeven. In iets meer dan een jaar tijd werden 18 nieuwe nummers geschreven, gecombineerd met een cabaretvoorstelling. De theaters worden door de band zelf geboekt en bekostigd.

De toegangsprijs voor het concert bedraagt 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa aan de Blijmarkt 25 of via http://www.zwolsetheaters.nl. Na Zwolle volgen er nog voorstellingen in Amsterdam op donderdag 21 april en in Dronten op vrijdag 13 mei.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat