Home

Volop Biddinghuizer inbreng bij Muziek bij de Buren Zwolle

Volop Biddinghuizer inbreng bij Muziek bij de Buren Zwolle Biddinghuizen - 15 november 2017.  Op zondag 10 december aanstaande wordt in veertien steden in Nederland het muziekfestival 'Muziek bij de Buren' gehouden. Eén van de speelsteden is Zwolle en in Zwolle spelen drie acts met een Biddinghuizer achtergrond. Sophie Ceelen en Sieberen Sybesma wonen nog altijd in Biddinghuizen.

Bij Muziek bij de Buren worden in huiskamers optredens gegeven. Inwoners van de stad stellen hun huiskamer beschikbaar, artiesten worden aan deze inwoners gekoppeld om in hun huiskamer drie keer een optreden van 30 minuten te komen verzorgen.

Runythe
Zangtrio Runythe trad binnen de gemeentegrenzen van Dronten al diverse keren op en is geen onbekende artiest meer. Het trio bestaat uit Inge uit Dronten, Lajenda uit Zwolle en Sophie Ceelen uit Biddinghuizen. Hun driestemmige nummers worden begeleid op akoestische gitaar. Vorig jaar was Runythe ook al één van de optredende artiesten tijdens Muziek bij de Buren Zwolle. De optredens van Runythe zijn aan de Lisdodde 74 in de wijk Stadshagen en zijn om 14.00, 15.30 en 17.00 uur.

Runythe tijdens Muziek bij de Buren Zwolle 2016 (foto uit eigen videofragment)

Runythe in de programmakrant

Zoetwater
Aan de Ambonstraat 43 (Centrum/Diezerpoort) speelt Zoetwater, bestaande uit de broers Jelle en Sieberen Sybesma. De broers hebben het zangduo opgericht als voortvloeisel uit de Biddinghuizer band Zeldzaam. Ze brengen meerstemmige Nederlandstalige eigen nummers met een zweem van melancholie. De optredens van Zoetwater zijn om 13.15, 14.45 en 16.15 uur.

Zoetwater (Foto: Heidie Mulder fotografie)

Zoetwater in de programmakrant

Pieter
Tot slot speelt ook Pieter Leendertse, opgegroeid in Biddinghuizen en nog sterk verbonden met het dorp door werk en hobby's, tijdens het festival. De inwoner van Zwolle, gitarist van de Biddinghuizer band Zeldzaam, speelt Nederlandstalige eigen nummers en nummers van anderen. Zijn optredens zijn aan de Wiecherlinckstraat 82 aan de rand van de wijk Assendorp, vlakbij het centrum. De speeltijden van Pieter zijn 13.30, 15.00 en 16.30 uur.

Pieter in de programmakrant

Meer informatie
Het is de derde keer dat het festival Zwolle als speelstad aandoet. Behalve de genoemde drie huiskamers, zijn er optredens in nog 75 andere huiskamers in Zwolle. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op http://zwolle.muziekbijdeburen.nl.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat