Home

Zeldzaam weer gevraagd voor Meerpaaldagen

Biddinghuizen - 19 juli 2002.  De Biddinghuizer band Zeldzaam is ook dit jaar weer gevraagd om op te treden tijdens de Meerpaaldagen in Dronten. Het zou de vierde keer zijn geweest dat de band acte de présence gaf.

In 1999 was Zeldzaam voor het eerst aanwezig op het Dronter popfestival. Toen was het tijdstip 19.00 uur, maar door de goede indruk bij de organisatie werd al aangegeven dat het voor herhaling vatbaar was. In 2000 speelde de band al op een beter tijdstip; vrijdags om 21.00 en 22.30 uur. Vorig jaar bereikte de band een hoogtepunt door op de zaterdagavond om 21.00 en 22.30 uur een set te spelen voor het afgeladen Meerpaalplein.

Andere weg voor band
Sinds september vorig jaar is Zeldzaam echter definitief een andere weg ingeslagen. De band wil het met eigen nummers zo ver mogelijk gaan schoppen en hierin past geen combinatie met het oude hoempa-pa genre. "De stijlen zijn niet in één optreden te combineren," vertelt bassist Ricardo Dijkstra. "Je moet je kunnen verkopen aan de boekingsbureau's en gelegenheden. Als hoempa-band zul je dan ook die feestmuziek moeten brengen."
"Het zou natuurlijk, als we nog hoempa-pa muziek hadden gespeeld, ook nu weer een gigantisch optreden zijn geweest," vervolgt drummer Ronald, "maar buiten dat het de vierde keer zou zijn, zou dit zoveel oefentijd kosten, dat de eigen nummers ondergesneeuwd zouden raken."

Opsturen
De komende periode gebruikt de band om CD's op te sturen naar diverse platenmaatschappijen. Optredens zijn er nog nauwelijks; "omdat de meeste evenementen in de zomer plaatsvinden en dus dit jaar al vol zat," vertelt gitarist Pieter. "We hadden wel kunnen spelen in Zeewolde op Strandpop, maar door vakanties kwam dit er niet van. Volgend jaar zullen we volop mee kunnen draaien in het zomercircuit."

Voorlopig kijkt de band het rustig aan en zullen ook zij in augustus gaan kijken in Dronten hoe de Meerpaaldagen zonder Zeldzaam gaan verlopen.

Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat