Home

Biddinghuizer succes op Lowlands

Biddinghuizen - 27 augustus 2002.  Het afgelopen weekend traden zowel Maris Sonores als Zeldzaam op tijdens het Lowlands festival. Beide acts lieten zich van hun beste kant zien en kregen de volle Foxtrot-tent goed op gang.

Vrijdagavond rond half 9 begon de eerste avond met Biddinghuizer inbreng. Maris Sonores speelde tijdens de 'Volkskrant lekker single Night', waar onder andere ook Anita Meyer en Renee de Haan deel van uitmaakten. Helaas was de tent al vol en kon de redacteur van BHZ-Net het optreden niet bekijken.

Zeldzaam heeft unieke ervaring
Een aantal maanden geleden had Zeldzaam voor het eerst contact met concertorganisator Mojo om een mogelijke rol uit te kunnen voeren tijdens Lowlands. De band probeerde eerst de route van de eigen nummers, maar hier bleek geen ruimte voor te zijn. Toen Mojo twee weken geleden opnieuw contact zocht, kon de band alsnog optreden. Het openingsnummer van de Uitvaart Top 10 op zondagmiddag was voor de band een unieke ervaring.

Kort maar krachtig
De band kwam op via de verticaal gestalde doodskist op het podium en kreeg direct de 1750 toeschouwers aan het zingen met 'Waarheen Waarvoor' van Mieke Telkamp. Toen de band de hier bekende up-tempo ging spelen kwamen de voeten goed van de vloer. 5 minuten later verliet de band het podium weer.

Volgend jaar weer
Als het aan Zeldzaam ligt, is er volgend jaar weer een optreden. Willem Venema van Mojo, liet weten tevreden te zijn en sprak nu al over een vervolg in 2003. Oud manager van Herman Brood en organisator van de middag Koos van Dijk was eveneens tevreden met het optreden.

Band ontmoet Muziekkorps
Met het optreden had de Biddinghuizer band de gehele dag vrij toegang tot alle tenten en kon onder andere backstage worden genoten van het optreden van Within Temptation in de Alpha tent. Met de artiestenbandjes was er ook vrij toegang tijdens 'Het concert des levens' in de wederom overvolle Foxtrot tent. Hier zongen Trafassi, Koos Alberts, Bonnie St. Claire en Ronnie Tober bekende meezingers en speelde Maris Sonores voor de tweede keer.

'Per Spoor' van Guus Meeuwis werd goed neergezet door het korps en het publiek zong uit volle borst het nummer mee. Tot 2 uur die nacht genoten de Biddinghuizers nog van de hollandse avond.

Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat