Home

Koninginnedag 2001

Koninginnedag 2001 Biddinghuizen - 8 maart 2001.  Gezamenlijke horeca Biddinghuizen slaat handen ineen

Het weekend van 28 april belooft in Biddinghuizen een waar spektakel te worden. Vier dagen lang (27, 28, 29, 30 april) zal er een tent geplaatst worden op het evenemententerrein aan de Dreef in Biddinghuizen. Een tent die 4 dagen lang bol zal staan van de activiteiten, met op 28 april een optreden met de trots van Biddinghuizen, Zeldzaam.

Na jarenlang slecht weer rondom Koninginnedag, heeft de gezamenlijke horeca van Biddighuizen, onder aanvoering van Jaap Schuurbiers van dorpsbelangen, besloten de handen ineen te slaan. "Het werd tijd om de inwoners van Biddinghuizen weer eens massaal een geweldige Koninginnedag te geven. Een feest waar iedereen de schouders onder zet, te beginnen met de gezamenlijke horeca en dorpsbelangen", aldus initiator Jaap Schuurbiers.

Locatie
Doordat de Gouden Ploeg afgelopen januari voor het laatst haar deuren opende, ontbrak het de organisatie in eerste instantie aan een geschikte locatie. "Er is wel degenlijk overleg gevoerd tussen de organisatie en het Galjoen (eigenaar van de Gouden Ploeg -red). Ondanks dat een tijdelijke heropening er niet inzat, doe ik toch graag mee aan dit initiatief", vertelt voormalig bedrijfsleider Iwan Schilder. Na overleg werd besloten om een tent op het evenemententerrein aan de Dreef in te gaan zetten. Gedurende 4 dagen zal de tent bol staan van de activiteiten. De exacte invulling kan nog niet prijsgegeven worden, omdat er nog met verschillende partijen onderhandeld wordt.

ZeldZaam
Eén activiteit staat echter wel vast. Net als andere jaren zal Zeldzaam uit Biddinghuizen de Koninginnenacht op 28 april van een stoot energie voorzien. "Voorgaande jaren speelden we altijd op de 29ste maar aangezien deze dag op zondag valt, hebben we na overleg besloten deze feestavond naar zaterdag te verplaatsen", licht bassist Ricardo Dijkstra toe. Zeldzaam trad op 10 februari jongstleden succesvol op met een setlijst die puur en alleen bestond uit eigen nummers. "Ondanks dat die avond zeker naar meer proefde, stappen we maar al te graag weer even terug op het pad van de feestmuziek en de hoempapa. Verder is het in de afgelopen jaren toch een soort traditie geworden Zeldzaam en de Koninginnenacht, we gaan er dan ook weer een denderende springavond van maken", weet drummer Ronald van de Tempel te melden.

Gratis Entree
Net als voorgaande jaren zal er op Koninginnenacht geen entree geheven worden. Het idee hierachter is om evenementen als deze zo laag drempelig mogelijk te houden, zodat mensen gemakkelijk even binnen kunnen wippen. Volgens Iwan Schilder is er dit jaar maar één doelstelling: "We willen er dit jaar gewoon een ontzettend knalfeest van maken. Samen met de gezamenlijke horeca, dorpsbelangen en de inwoners van Biddinghuizen ervoor zorgen dat er 4 dagen plezier in Biddinghuizen leeft". In de komende weken zal hoogstwaarschijnlijk de rest van het programma bekend gemaakt worden. Eén ding is zeker, Biddinghuizen bruist weer!

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat