Home

Optreden Zeldzaam!

Biddinghuizen - 3 februari 2001.  Zaterdag 10 februari is het dan eindelijk zo ver. De Biddinghuizense band Zeldzaam geeft in het Koetshuis in Biddinghuizen een optreden dat louter en alleen zal bestaan uit eigen nummers.
Met een aanvangstijd van 22.00 uur en gratis entree, hoopt de band op veel belangstelling.

In de afgelopen jaren heeft de band Zeldzaam in de regio de nodige bekendheid opgebouwd met een feestrepertoire. Optredens tijdens de Meerpaaldagen, op schuurfeesten en o.a. in de Cultus Inn in Dronten, zorgden steevast voor een hossende en springende massa. "We deden en doen dit nog steeds met erg veel plezier, maar op een bepaald moment begint er toch iets te kriebelen", aldus Jelle de zanger van de band. De kriebels hebben vooral te maken met het popfestival Lowlands dat al een aantal jaren in de buurt van Biddinghuizen wordt gehouden. Tijdens de editie van het afgelopen jaar, die door de voltallige band bezocht werd, besloten de heren om de doelstelling van de band bij te stellen. "Het muzikale hart van de band ligt, zoals tijdens alle optredens naar voren komt, toch bij de eigen nummers. Doordat de organisatie van Lowlands altijd op zoek is naar nieuw talent, hebben we samen besloten dat optreden op Lowlands ons volgende doel is". Voordat een band überhaupt goed genoeg is om op een festival als Lowlands te spelen, moet er eerst echter veel energie in oefensessies gestopt worden en blijft het natuurlijk de vraag of het allemaal wel de moeite loont. "Dit eerste optreden zien wij zelf dan ook als een soort meetpunt. Wij zoeken vooral bevestiging bij onszelf en bij het publiek, om er achter te komen of we op de goede weg zitten", verklaart gitarist Sieberen. Na een periode van oefenen en arrangeren is de band nu ‘Verder dan Gister’, de titel die ze aan het optreden hebben gegeven. "Het leek ons toepasselijk omdat het tevens een nummer is wat wij de 10e zullen spelen, door al dat oefenen zijn we namelijk met sprongen vooruit gegaan en dus verder dan gister". Het geven van een optreden dat louter en alleen bestaat uit eigen nummers, betekent overigens niet dat de band het feestrepertoire vaarwel zegt. "We willen het eigenlijk blijven combineren, ondanks dat onze inspanningen nu vooral gericht zijn op eigen werk. Rond koninginnedag staat namelijk de traditionele koninginnen nacht in de Gouden Ploeg weer voor de deur en ook daar moeten nog de nodige nummers voor ingestudeerd worden".
De eigen nummers van ZeldZaam zijn qua stijl te vergelijken met bands als Van Dik Hout en Blof. De sterke Nederlandstalige teksten van eigen hand en de meerstemmige zang getuigen van een grote toekomst voor de vijf heren uit Biddinghuizen, met wie weet wel een optreden op de editie van Lowlands in 2002. Dat deze misschien in Assen is, zal voor de heren de pret waarschijnlijk niet drukken.

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat