Home

Muziek troef op Jamrock

Muziek troef op Jamrock Biddinghuizen - 8 juli 2001.  Het afgelopen weekend werd aan het Erkermederstrand bij Zeewolde het Jamrock festival gehouden. Jongeren 19Nu is er ook deze keer weer in geslaagd er een fantastisch georganiseerd evenement van te maken.

Gripp winnaar talentenjacht
Het weekend werd op vrijdagavond geopend met een talentenjacht voor lokale bands, die zorgden voor een zeer afwisselend programma van Rock tot Jazz en van covers tot eigen nummers.
Aan het eind van de avond werd de top drie van de talentenjacht bekend gemaakt. Derde werd 'Precious Little', tweede werd 'The New Jazz Vibes' en de winnaar was 'Gripp' uit Zeewolde, die met eigen nummers een optreden gaan verzorgen in de Cultus Inn.

De Biddinghuizer band 'ZeldZaam' viel dus buiten de top 3, maar was zeer tevreden over het optreden. "Je kunt merken dat we meer op elkaar ingespeeld raken," vertelde zanger Jelle Sybesma. "De nummers vloeien nu wat makkelijker uit de vingers, waardoor we ons meer kunnen richten op de algehele performance. Daarnaast was het een ongelooflijke kick om met eigen nummers op zo'n georganiseerd festival te kunnen spelen. Het geluid en de inrichting van het podium waren ontzettend goed."

Jamsession
Zaterdags om 12.30 werden de vier verschillende bands ingedeeld en de rest van de middag hadden zij tijd om ca. 7 nummers per band in te studeren. Na een laatste repetitie om 8 uur kon worden gewacht op 'het optreden', dat vanaf 23.00 uur plaats zou vinden. Voor de aftrap van de optredens werd er eerst nog 'ouderwets' gejamd.
Verschillende muzikanten beklommen het podium en speelden voor de vuist weg een aantal nummers. Dit dikke uur muzikale uitleving was een welkome aanvulling op het programma en een goede opwarmer voor de bands. In één middag oefenen kan veel worden bereikt, zo bewezen de deelnemende artiesten, want de avond was één groot feest.

Binnenkort foto's van het optreden van ZeldZaam op BHZ-Net.
Meer info:

 • Jamrock 2001
 • ZeldZaam Biddinghuizen

  Redactie BHZ-Net

  Bron: BHZNet.nl
  << Terug naar overzicht

 • Facebook Twitter
  © 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

  Realisatie: Sybit - Software op Maat