Home

Topmusical met dito afsluiter

Topmusical met dito afsluiter Biddinghuizen - 13 maart 2005.  Een week lang uitvoeringen van de Biddinghuizer musical Archipel is gisterenavond in een uitverkochte Meerpaal in Dronten passend afgesloten.

De ruim 200 deelnemers (spelers, begeleiding, bouwers, kleders, noem maar op) stonden met een dubbel gevoel voor de laatste keer op de ondertussen vertrouwde planken van De Meerpaal.


(Foto: Hans Schraders)

Overdonderd
Voor een groot deel van de toeschouwers, was het de eerste keer dat ze de uitvoering zagen en zij waren, net als alle anderen bij de 'eerste keer', volledig overdonderd. De superlatieven gonsden dan ook door het publiek tijdens de pauze. De overvolle zaal zag Tonke, Eva, Sylvana, Het Consortium en natuurlijk de humoristische Leeghwater & Lely de sterren van de hemel spelen.

Top
"Het was bijna net zo goed als donderdagavond," liet één van de spelers na afloop weten. "Toen was het echt helemaal top. En net die voorstelling is gebruikt voor de DVD die gaat verschijnen. Ik kan niet wachten tot deze er is!"

Dank
De woorden van dank na de voorstelling waren dan ook volop aanwezig. Productieteam, begeleiders en spelers werden volop in het zonnetje en de bloemen gezet, waarna de hele groep zich begaf naar de hal van De Meerpaal om uitbundig van het slotfeest te genieten.

Zeldzaam feest
De Biddinghuizer band 'Zeldzaam' was bereid gevonden de week op een passende manier af te sluiten en, met dank aan het uitbundige publiek, lukte dit voortreffelijk. De band wisselde in snel tempo eigen nummers af met bekende 'hoempa'-nummers, rustige nummers en deed de mensen in de zaal die de band niet kenden verbaasd opkijken toen ook nummers van de zojuist opgevoerde musical Archipel voorbijkwamen, uiteraard in een bekende Zeldzaam-bewerking.


Een uitbundige Meerpaal

Volle borst
De zaal, en met name de cast van de musical zelf, zong dan ook uit volle borst de lideren mee. Zeldzaam hield het feest vol tot 1.15 uur en moest toen wegens het tijdstip stoppen. Zanger Jelle Sybesma, Lely in de musical, betrad de eerste set van het optreden zelfs 'in kostuum'.Wordt vervolgd?
Wat de aanwezigen van de afgelopen week betreft (ook gezien het volop gebruikte gastenboek van de Archipel website), krijgt deze musical over een aantal jaren weer een vervolg. Of het zover zal komen, is nu natuurlijk niet zeggen, maar Biddinghuizen heeft zichzelf hoe dan ook weer fantastisch geprofileerd.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZ-Net

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat