Home

Zeldzaam is halverwege

Biddinghuizen - 8 november 2006.  Vandaag begonnen voor de Biddinghuizer band Zeldzaam de opnames voor een nieuwe CD. Plaats van handeling waren de Wisseloord studio’s in de bossen van Hilversum. Na dag 1 is de band (muzikaal) halverwege.

Op deze eerste dag werden de drum- en baspartijen opgenomen; de basis voor ieder muziekstuk van deze stijl. Voordat Ronald van den Tempel en Ricardo Dijkstra aan de slag konden rond half 1, moest eerst alles worden opgebouwd. Van den Tempel: “Rond mijn drumstel staan maarliefst 16 microfoons opgesteld! Ook zit ik in een soort glazen kooi, zodat mijn geluid er zo zuiver mogelijk opkomt. Wel even wennen natuurlijk, maar door goed oefenen van tevoren, ging het eigenlijk sneller dan verwacht.”


Het drumstel - omgeven door microfoons

Bas
Bassist Ricardo Dijkstra kijkt eveneens terug op een geslaagde eerste dag. “Het is toch altijd afwachten in zo’n nieuwe omgeving. Zouden de dingen zoals wij ze hadden bedacht ook in een studio stand houden, of zou er veel veranderd moeten worden aan de indeling van de liedjes?” Dit bleek gelukkig allemaal mee te vallen. Alleen het eerste ingespeelde nummer veranderde iets, liet de band ons weten. Dijkstra: “En we hebben een top producer / technicus zitten. Als je ziet hoe snel en toch rustgevend hij werkt, geeft dat enorm veel vertrouwen.”


Tussen de bedrijven door, was er alweer tijd voor nieuwe inspiratie

Dagen
Het is voor de band allemaal wel iets anders dan bij de vorige CD-opname. Er worden dagen gemaakt van 10.00 tot 22.00 uur en in die tijd wordt met voldoende geduld toch de vaart erin gehouden. Na deze eerste dag zijn de drum en bas helemaal klaar, maar voor de andere bandleden betekende dat wel vooral veel wachten. Morgen zal de band hun tweede dag ingaan. Dan zullen de gitaren en (een deel van) de zang worden opgenomen. De resterende twee dagen staan onder voorbehoud gepland over twee weken.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat