Home

Zeldzaam aan de zang

Biddinghuizen - 21 november 2006.  2 weken geleden startte de Biddinghuizer band Zeldzaam met de opnames van hun nieuwe CD. In 2 dagen tijd werd de muziek opgenomen en een start gemaakt met de zang.

Woensdag en donderdag aanstaande zullen in het teken staan van het afmaken van de zangpartijen en de finale mix.

De band kiest bewust voor een tussenpauze tussen de twee opnames. Pieter Leendertse: “We hadden ook alles in 1 keer kunnen opnemen, maar we vonden het verstandig om tussen deze 2 sessies toch een 2-tal weken pauze te nemen. Op deze manier kun je dan weer even afstand nemen van datgene wat je hebt opgenomen, om straks weer met een fris oor naar alles te luisteren”, aldus de gitarist.

Woensdag zal er eerst gestart worden met de zang van Jelle. “De vorige keer ging het echt goed en ik denk dat het plaatje alleen maar mooier en completer zal worden als de andere stemmen van Sieberen (Sybesma, red) en Pieter opgenomen worden”.

Finale mix
De band hoopt woensdagavond te starten met de eindmix. “Dit is uiteindelijk waar het om draait. We hebben dan alles er op staan en kunnen daar dan niets meer aan veranderen”, vertelt bassist Ricardo Dijkstra. Op dat moment moet de band het vertrouwen echt helemaal uit handen geven en is het de taak aan producer Huub Reijnders om het gevoel van de band over te brengen op CD.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat