Home

Zeldzaam zoekt sponsors

Biddinghuizen - 23 november 2006.  Vandaag vervolgde de Biddinghuizer band Zeldzaam de opnames voor hun nieuwe CD in de Wisseloord Studio’s te Hilversum. Na een dag hard werken, staat alles erop en kan worden begonnen met de eindmix.

Twee weken geleden werd de muziek voor de drie Nederlandstalige popnummers al ingespeeld en een start gemaakt met de zang. Vandaag zong zanger Jelle Sybesma de resterende twee nummers in en werden ook de andere zangpartijen op ‘de band’ gezet.Vlotjes
Jelle: “Het verliep eigenlijk best vlotjes. Net als de vorige keer heb ik de nummers meerdere keren in zijn geheel ingezongen, waarna de beste stukken uit iedere opname zijn samengevoegd. Hiermee zou je denken dat het gevoel uit de liedjes verdwijnt, maar het tegendeel is waar. Juist door nummers helemaal te zingen, kan ik mijn gevoel helemaal kwijt. Wanneer we bij iedere twijfel zouden moeten stoppen, zou het een slopend geheel worden.


Pieter Leendertse, verantwoordelijk voor de hoogste zangstukken

Koor
In de uren erna werden de andere zangstukken opgenomen. Net als bij eerdere CD’s is dit een herkenbaar onderdeel van Zeldzaam. Sieberen: “Twee-, drie- en soms vierstemmige stukken die straks in de eindmix worden teruggeregeld naar het juiste niveau. Helemaal toen Pieter Leendertse de 3e stem erbij had gezongen, klonk het fantastisch.”


Sieberen Sybesma intens genietend van de eigen muziek

Sponsors gezocht
Morgen is de laatste dag in de studio voor de band. Dan zal de eindmix worden gemaakt. Om daarna het product helemaal af te maken, moet eigenlijk ook de CD ‘gemasterd’ worden. Dit houdt in dat het nog mooier gaat klinken en in volume zal worden opgekrikt. Huub Reijnders (producer/engineer deze dagen) vertelde hierover: “Als je deze CD gaat rondsturen, is mastering onmisbaar. Zonder dit, klink je een stuk zachter dan andere CD’s en is de kans groot dat je bij voorbaat al wordt weggeserveerd.”

De mastering, die een paar honderd euro zal kosten, is echter niet meeberekend in het budget van de band. Als er in de Biddinghuizer gemeenschap mensen of bedrijven zijn die de band in deze willen sponsoren, kunnen zij per e-mail hun bijdrage laten weten via info@zeldzaam.net.

Klik hier voor alle foto's

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat