Home

Zeldzaam lanceert nieuwe CD

Biddinghuizen - 24 januari 2007.  Wie denkt dat de Biddinghuizer band Zeldzaam alleen feestmuziek maakt, vergist zich. Deze week brengt de band namelijk haar nieuwe CD, met hierop 3 eigen nummers, uit.

Het, titelloze, album werd vorig jaar opgenomen in de Wisseloord Studio's in Hilversum en is vanaf vandaag te koop via www.zeldzaam.net, die voor de gelegenheid ook meteen is vernieuwd.

Het heeft even geduurd, na de vorige CD die verscheen in 2002, maar nu is hij er dan toch, de nieuwe CD van Zeldzaam. De band koos er deze keer voor om vooral niets aan het toeval over te laten. “We hebben ons deze keer nog beter voorbereid dan bij onze vorige CD. Welke studio, welke nummers gaan we opnemen en, heel belangrijk, wie doet de productie”, vertelt bassist Ricardo Dijkstra.

Reijnders
Met Huub Reijnders had de band voor dat laatste deel direct de juiste klik. “Huub heeft onder andere de productie gedaan van de laatste cd van Krezip en je merkt overal aan dat hij echt ontzettend veel verstand van alles heeft. Hierdoor was er voor ons meer rust en hielp hij ons de nummers naar een hoger plan te tillen”. Een van de consequenties van het kiezen van topmensen en een topstudio is wel dat er minder nummers opgenomen konden worden.

Drummer Ronald van den Tempel: “Je moet in zo'n geval een compromis sluiten. Wat wil je? Wil je 11 nummers opnemen op acceptabel niveau of doe je er drie en probeer je echt alles er uit te halen? Wij hebben, bewust, voor dat laatste gekozen”.

CD presentatie
De CD 'Eén Moment' werd door de band officieel aan pers en publiek gepresenteerd op een geslaagde presentatieavond in het Koetshuis in Biddinghuizen. Of men dit weer op deze manier gaat doen, laat de band nog even in het midden: Gitarist Pieter Leendertse: “De vorige keer was echt geweldig! Een volle zaal en burgemeester Gresel die de CD uitreikte. Maar de situatie is nu toch een beetje anders. Op die CD stonden namelijk 10 nummers en daar kun je redelijk eenvoudig een avond, in ieder geval voor een groot deel, mee vullen”. Hij vervolgt: “Dat we de CD nog een keer officieel willen presenteren aan pers en publiek staat echter wel als een paal boven water. Hoe we dit precies willen gaan doen en in welke vorm, daar zijn we echter nog niet helemaal uit”.

Slechts 5 euro
Om het geheel laagdrempelig te houden kiest de band voor een lage verkoopprijs van 5 euro. Leendertse: “Ondanks dat we de CD officieel hebben laten persen en laten drukken, zijn het natuurlijk maar 3 liedjes. Wij vinden het vooral belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de CD kopen en gaan draaien en daarom kiezen we voor een lage verkoopprijs”.

Uiteraard hoopt Zeldzaam op zoveel mogelijk interesse. Interesse die wellicht uiteindelijk uitmondt in een kans in platenland. “Je doet het in eerste instantie vooral voor jezelf, maar het zou natuurlijk geweldig zijn als er een platenmaatschappij is die het in je ziet zitten”.

Bestellen
Of er een platencontract komt of niet, de tijd zal het leren. Tot die tijd is de CD in ieder geval te koop via de website van de band op http://www.zeldzaam.net.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat