Home

Uniek feest met Zeldzaam op 27 april

Uniek feest met Zeldzaam op 27 april Biddinghuizen - 5 april 2007.  Eerder al maakte de band Zeldzaam uit Biddinghuizen bekend dat de presentatie van hun nieuwe CD plaats zal vinden op vrijdag 27 april aanstaande tijdens de Koninginnefeesten in de feesttent in Biddinghuizen. De avond wordt echter grootser van opzet: 12 gastmuzikanten uit eigen dorp zullen met de band optreden in een uniek concept ‘Zeldzaam & Friends’.

Van saxofonist tot doedelzakspeler. En natuurlijk zangers en zangeressen. Allemaal komen ze uit Biddinghuizen en allemaal verzorgen ze een gastoptreden met Zeldzaam, die hiermee een avondvullend programma brengt. Zanger Jelle Sybesma: “Al een paar jaar hadden we het idee om eens een avond te organiseren samen met andere muzikanten uit het dorp. Toen we vorig jaar als band een weekend op de hei zaten, hebben we de plannen verder vormgegeven.”Vuurdoop
Sommige van de ‘gasten’ hebben al de nodige ervaring voor een groot publiek, terwijl anderen hiermee hun vuurdoop beleven. Zeldzaam houdt de muzikale regie tijdens de avond, die om half tien begint. Sybesma: “Sinds eind vorig jaar zijn we aan het selecteren en oefenen met onze Friends. De ene keer passen zij ons aan onze muziekstijl aan, de andere keer wij aan die van hen. Het wordt echt een fantástisch dorpsfeest, dat weet ik nu al!”

Zeldzaam presenteert weliswaar hun nieuwe CD met eigen Nederpop-nummers, maar is ook bekend van hun feestoptredens. Eerder was de band al te gast op De Meerpaaldagen en werden voorprogramma’s van Rowwen Hèze en Frans Bauer verzorgd. Gitarist Pieter Leendertse: “Onze eigen nummers zijn gevoelig en komen uit het hart. Ons feestrepertoire kan, hoe jolig ook, mensen ook in het hart raken. Dat is het mooie van muziek.”

Gasten
Muzikaal zullen Simon van Dijk, Stef de Graaf, Guido Nobel, Maris Sonores en Julia Bobeldijk de band ondersteunen. Zingend zijn tijdens de avond Solveig van Wijngaarden, Ane Sybesma, David Holewijn, Reinaldo Dijkstra, Herma Loohuis en Piratenkoor De Blauwbaarden te bewonderen.

Kaarten voor het feest zijn verkrijgbaar via voorverkoop op 11, 12, 18 en 19 april tussen 19.00 en 20.00 uur in Het Koetshuis, maar ook op de avond zelf bij de ingang van de feesttent op het evenemententerrein aan de Dreef.

Zeldzaam

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat