Home

Stichting IJsvogel glansrijk van start

Stichting IJsvogel glansrijk van start Biddinghuizen - 1 mei 2007.  De kersverse stichting de IJsvogel, die in Biddinghuizen namens Dorpsbelangen voortaan de evenementen verzorgt, is met de organisatie van een sfeervol en gezellig Koninginneweekeinde glansrijk van start gegaan.

Maar liefst twee feestavonden gingen er in Biddinghuizen aan Koninginnedag vooraf. Beide avonden werden druk bezocht (in totaal 1800 bezoekers).Op de vrijdagavond namen de festiviteiten een aanvang met een feestavond rond de Biddinghuizer band Zeldzaam, die samen met talentvolle Biddinghuizenaren maar liefst elf speciale acts ten gehore bracht, variërend van Spaanse gitaarmuziek, Andre Hazes nummers tot meezingliederen van het piratenkoor.Speciale gast was Sharon Kips, die aan het einde van de avond de nieuwste CD van Zeldzaam overhandigde en bovendien een nummer met de band meezong.

Op de zaterdag was er weer een dorpsfeest, ditmaal onder leiding van Hit-It. Ook deze band is bepaald geen onbekende in Biddinghuizen Vorig jaar speelde Hit-it ook al tijdens Koninginnenacht, toen nog bestaand uit zes personen. Vanwege de goede ervaringen mocht Hit-it nog een keertje terug komen.Inmiddels is deze band uitgegroeid tot een tienmansformatie en het publiek werd zeker niet teleurgesteld.

Op Koninginnedag zelf waren er ondanks alle bouwactiviteiten in het centrum toch volop activiteiten. Nieuwe organisatoren, dat betekent nieuwe ideeën. En zo werd er naast de gebruikelijke evenementen gestoepkrijt op het plein en op het zonovergoten evenemententerrein werden hutten gebouwd en eieren gegooid.Met name het eieren gooien mocht rekenen op grote belangstellling. Maar liefst tachtig teams schreven zich in. De eerste prijs ging naar John Wijnand en Frans de Vries (33,08 meter)

Tweede werd het team bestaande uit Henk Potgieter en Simon van Dijk. Aart Foppen en Herman Stegeman gingen met de derde prijs naar huis.Voor de huttenbouwers was de eerste prijs een diner in de zelfgebouwde hut. Sander Noome, Andre Vissers, Marc Oomen en Lucas mochten bij snackbar Twins een menu naar keuze samenstellen. Angela Salomons, Britt Deurlo en Ruth Aantjes sleepten de prijzen bij het stoepkrijten in de achten.

Het Dagelijks Bestuur van Stichting de IJsvogel, bestaande uit penningmeester Jan de Craen, secretaris Joyce Potgieter en voorzitter Jan Klopman, kijkt moe maar voldaan terug op hun eerste grote evenement. Koninginnedag 2007 zit erop. De evaluatie moet nog plaatsvinden, maar nu al staat vast dat dit drietal ervaren regelaars de touwtjes op organisatorisch gebied goed in handen heeft.Een belofte dus, voor de Biddinghuizer voorjaarsfeestweek in juni.

Klik hier voor alle foto's (Deel 1)
Klik hier voor alle foto's (Deel 2)
Klik hier voor alle foto's (Deel 3)

Dorpsbelangen Biddinghuizen

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat