Home

Dorpsgenoten (97): Pieter Leendertse

Dorpsgenoten (97): Pieter Leendertse Biddinghuizen - 2 september 2007.  In de 97e aflevering van Dorpsgenoten, de speciale rubriek door Rita van Westen op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen, in de zomerperiode een serie portretten van personen die niet in Biddinghuizen wonen, maar er zo vaak zijn, dat ze bijna als dorpsgenoten beschouwd mogen worden. Deze week het verhaal van Pieter Leendertse.

Ik heb een heerlijke jeugd gehad in Biddinghuizen. We woonden aan de Fruithof, een gezellige buurt met veel kinderen van mijn leeftijd. Op de grasvelden rond de huizen konden we heerlijk spelen en de garageboxen werden door ons gebruikt om ballen tegen aan te trappen. We hadden voor mijn gevoel alle ruimte en dat is heerlijk voor een kind. Belangstelling voor muziek is er eigenlijk mijn hele leven al. Op de kleuterschool viel dat al op. Bij kinderkoor Jong Leven kon ik voor het eerst echt iets doen met die muzikaliteit. In mijn herinnering was het destijds een heel groot koor, onder inspirerende leiding van meester Cor van Dijke. Zingen bij Jong Leven vond ik echt geweldig, vooral de optredens. We voerden zelfs musicals op. Ik bewaar er zeer goede herinneringen aan.

Verder lezen
Lees het volledige verhaal via de website van Dorpsbelangen op http://www.dorpsbelangen.net onder de rubriek 'Dorpsgenoten', of kies direct de rechtstreekse link http://www.dorpsbelangen.net/dorpsgenoten.

Redactie BHZNet.nl

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht

Facebook Twitter
© 2024 Zeldzaam - Kijk ook eens op zoetwater.net of pieterleendertse.nl

Realisatie: Sybit - Software op Maat